Sprawdziliśmy 626 lokali gastronomicznych – w 75 proc. stwierdziliśmy nieprawidłowości. Najwięcej dotyczyło uwidaczniania cen: braku cennika i ilości potrawy lub napoju. Stwierdziliśmy też nierzetelną obsługę – porcje były za małe lub użyto innego składnika niż zadeklarowany w menu.
W barze, knajpie, restauracji – kontrola Inspekcji Handlowej

- Strona główna
- Prawo
- W barze, knajpie, restauracji – kontrola Inspekcji Handlowej
Powiązane
Trump na wojnie ze statystyką
1 godzina temu
Niepełnosprawni, uważajcie, komu dajecie pełnomocnictwo
2 godzin temu
Kto zyska na zawieszeniu rat
3 godzin temu
Polecane
Szykuje się okienko transferowe dla Marcina
16 minut temu
Miał maczetę i groził znajomemu pozbawieniem życia
19 minut temu