Sprawdziliśmy 626 lokali gastronomicznych – w 75 proc. stwierdziliśmy nieprawidłowości. Najwięcej dotyczyło uwidaczniania cen: braku cennika i ilości potrawy lub napoju. Stwierdziliśmy też nierzetelną obsługę – porcje były za małe lub użyto innego składnika niż zadeklarowany w menu.
W barze, knajpie, restauracji – kontrola Inspekcji Handlowej

- Strona główna
- Prawo
- W barze, knajpie, restauracji – kontrola Inspekcji Handlowej
Powiązane
Reforma obejmie 600 tysięcy osób. Jest projekt
3 godzin temu
Jedzenie Prince Polo czy realna dyplomacja
6 godzin temu
Polecane
Weekend w Łęczycy pełen atrakcji!
54 minut temu
Bocheński: Niemcy chcą podważyć nasze zaufanie do USA
56 minut temu
Rozdźwięk w Konfederacji po RBN
1 godzina temu
Kolejny dron odnaleziony. To już 17
1 godzina temu