Sprawdziliśmy 626 lokali gastronomicznych – w 75 proc. stwierdziliśmy nieprawidłowości. Najwięcej dotyczyło uwidaczniania cen: braku cennika i ilości potrawy lub napoju. Stwierdziliśmy też nierzetelną obsługę – porcje były za małe lub użyto innego składnika niż zadeklarowany w menu.
W barze, knajpie, restauracji – kontrola Inspekcji Handlowej
4 miesięcy temu
- Strona główna
- Prawo
- W barze, knajpie, restauracji – kontrola Inspekcji Handlowej
Powiązane
Przychylny raport Brukseli zaskoczył ukraińskie władze
1 godzina temu
ZUS: dopłata do zakwaterowania podlega oskładkowaniu
1 godzina temu
Ile kosztuje doradca kredytowy? Koszty doradców w 2025 roku
1 godzina temu
Polecane
Grzywna za skatowanie Pandka, prokuratura się nie zgadza
1 godzina temu








