Sprawdziliśmy 626 lokali gastronomicznych – w 75 proc. stwierdziliśmy nieprawidłowości. Najwięcej dotyczyło uwidaczniania cen: braku cennika i ilości potrawy lub napoju. Stwierdziliśmy też nierzetelną obsługę – porcje były za małe lub użyto innego składnika niż zadeklarowany w menu.
W barze, knajpie, restauracji – kontrola Inspekcji Handlowej

- Strona główna
- Prawo
- W barze, knajpie, restauracji – kontrola Inspekcji Handlowej
Powiązane
Bon turystyczny – do kiedy można go wykorzystać?
1 dzień temu
Polecane
Sánchez apoya a la UE ante amenaza de aranceles de Trump
1 godzina temu
Takata: raport wskazuje na winnych
1 godzina temu
Wystarczyło kilka słów Premiera, aby Duda wpadł w panikę
1 godzina temu
Google paga 2,4 miliardi per licenza AI Windsurf
1 godzina temu
Święto Służby Więziennej na warszawskiej Białołęce
1 godzina temu
1086 km file Frankrijk zomervakantie: ANWB waarschuwt
1 godzina temu