Sprawdziliśmy 626 lokali gastronomicznych – w 75 proc. stwierdziliśmy nieprawidłowości. Najwięcej dotyczyło uwidaczniania cen: braku cennika i ilości potrawy lub napoju. Stwierdziliśmy też nierzetelną obsługę – porcje były za małe lub użyto innego składnika niż zadeklarowany w menu.
W barze, knajpie, restauracji – kontrola Inspekcji Handlowej

- Strona główna
- Prawo
- W barze, knajpie, restauracji – kontrola Inspekcji Handlowej
Powiązane
Chiński eksport trzyma się mocno
8 godzin temu
Czyste Powietrze się zużyło?
11 godzin temu
Przygotowania do budowy atomu
12 godzin temu
Wolna Wigilia w handlu to nie prezent, a kłopot
12 godzin temu
Polecane
Rada dla kanclerza: powinien wziąć przykład z Trumpa
30 minut temu
Aby zrozumieć / gruszka
52 minut temu
Czworonóg zgubił się w nocy. Pomógł czujny kierowca
57 minut temu